Noget alle mænd, i hele verden, har brug for

skægtrimmere

1 måned siden |  0 comments  |  Det gode indhold

Skæg er så gamle som menneskeheden. Selv om der findes folkeslag som slet ikke udvikler ansigtshår. Men det er undtagelsen. Langt de fleste mænd i verden får skæg og det begynder i puberteten, som vi ved. Og lige så snart de første dun popper frem, under næsen, lige så snart får vi brug for noget at trimme dem med. Alle mænd i verden har brug for en eller anden form for skægtrimmer. Eller en barbermaskine. Nogle kvinder også. Nej vi taler ikke om dværgene fra Ringenes Herre. Det er altid bestemte hormoner der styrer væksten af ansigts- og andre kropshår. Når kvinder får skæg skyldes det typisk en hormonel ubalance. Eller en decideret sygdom eller genetisk betingelse.

Virkelig alle?


Ikke helt. Der findes faktisk nogle folkeslag eller stammer som ikke gør. Typisk er det en religion eller en kulturel tradition der bestemmer det.
Sikh folket lever i det nordlige Indien, ved Kashmir regionen. De har deres egen religion. Og den forskriver at mændene hverken barberer deres skæg eller klipper deres hår, hele livet. Det er selvfølgelig kun de mest rettroende sikh’er der gør. Men de findes. De binder deres hår op til en slags turban. De fletter skægget og binder det også op når det bliver for langt. Ingen ønsker at trippe over sit eget skæg, ikke engang en sikh.
Hovedhår og skæg vokser jo hele livet igennem. Eller nærmere sagt lige indtil de begynder at falde ud, med alderen. Men skaldede sikh’er hører man faktisk aldrig om.

At trimme et skæg er en slags ritual


Husker du første gang du skulle trimme dit skæg? Eller barberet dig? Du har måske hugget/lånt farens barbermaskine. Eller måske har du fået en i konfirmations- eller fødselsdagsgave. Uanset hvad, så har det været et vigtigt skridt. Et af de første, eller sidste, skridt mod manddommen. Og det glemmer man ikke så let.
Der var noget højttideligt ved det. Mere plejer vi dog ikke at gøre ud af det. I Danmark er skæg ret udbredt. Veltrimmede skæg, ikke vildtvoksende. De fleste mænd enten barberer sig eller trimmer deres skæg hver dag. Det bliver ligesom at børste tænder. Der er ikke meget rituelt i det men man kan sagtens kalde det for en slags ritual.

Skæg eller ikke skæg?


Det er et slags modespørgsmål. I nogle perioder er det in at man barberer sig, i andre at man bærer skæg. Det er ligesom med varmetider og istider, de kommer og går og ingen ved så rigtigt hvad der udløser dem. Lige nu er vi inde i en skægget periode. Det er moderne at løbe rund med mere hår i ansigtet end på hovedet. Sidste gang det har været sådan var i 1920’erne.
Ingen kan sige hvor længe sådan en trend holder sig. Det kan være en enkel hændelse, en kendt musiker eller skuespiller der gør noget der pludselig vender sådan en trend. Ingen ved det.
Men medmindre vi ønsker et helt nøgent ansigt, har vi brug for en skægtrimmer.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

datingsucces

Tips til succes med online dating

By Kronisk Trætheds Syndrom

Hvis du har overvejet online dating har du sikkert også tænkt over om der overhovedet er nogen der finder en ny partner ved hjælp af disse online dating hjemmesider. Alene det faktum at der i de seneste år er myldret hundredvis af dating hjemmesider...
baer-shake

En fornuftig sundhed

By Kronisk Trætheds Syndrom

Sundhed er nok en af de ting, der virkelig kan komme til at tage overhånd. Hvis man lader sig påvirke rigtig meget af, hvad andre tænker og gør, så kan man lige pludselig begynde at gå så meget op i sundhed, at det egentlig bliver usundt. Derfor er d...
frugt yoga i flotte omgivelser

Bedste destinationer på Gran Canaria

By Kronisk Trætheds Syndrom

Med sol året rundt på Gran Canaria kan du sagtens tage på en familieferie både i sommerferien eller i vinterhalvåret. Gran Canaria er én af de syv Kanariske øer, og ligger ud fra Marokkos kyst. Du kan både tage på en afslappende eller aktiv familiefe...